Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου

Σε διεκδίκηση έργων για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου που ήδη δρα στην περιοχή (μεταποίηση, κλπ.) αλλά και του κεφαλαίου που ετοιμάζεται να βάλει χέρι στο φυσικό πλούτο της περιοχής, σπρώχνει ο Δήμος Νάουσας τους φορείς και τον εργαζόμενο λαό της περιοχής. Πριν λίγες μέρες διοργάνωσε αποκλεισμό του δρόμου στον κόμβο των Μονόσπιτων, διεκδικώντας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί άμεσα η κατασκευή του οδικού άξονα Σκύδρα - Νάουσα - Πατρίδα - Εγνατία, που θα συνδέσει την περιοχή με την Εγνατία Οδό.

Ο Δήμαρχος Νάουσας Α. Καραμπατζός, προβάλλει την κατασκευή του έργου ως μέγα αναπτυξιακό και ισχυρίζεται ότι «θα συμβάλει καθοριστικά στην αναστροφή της φθίνουσας πορείας της τοπικής οικονομίας, αλλά και στην προσπάθεια για την ολοκληρωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η πόλη και η ευρύτερη περιοχή».

Ο πραγματικός ρόλος του δημάρχου Νάουσας (ΠΑΣΟΚ) αποκαλύφθηκε τα προηγούμενα χρόνια, όταν στήριξε τα σχέδια των εργοδοτών αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στη διεκδίκηση κινήτρων για τους βιομηχάνους, αλλά και την προσπάθεια της εργοδοσίας να πείσει τους εργάτες να αποδεχθούν απολύσεις, λουκέτα εργοστασίων, κλπ. Ο ίδιος αποδέχθηκε την εφαρμογή της μερικής απασχόλησης, ενώ αφήνει για μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους που απασχολεί στα διάφορα προγράμματα και τις επιχειρήσεις του δήμου. Συνέβαλε στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή η πολιτική οδήγησε τη Νάουσα να έχει 50% ανεργία τους χειμερινούς μήνες, να οργιάζει η «μαύρη» και ανασφάλιστη εργασία, εκατοντάδες άνεργοι απολυμένοι να παραμένουν χωρίς κανένα εισόδημα, να είναι για μήνες απλήρωτοι και χωρίς δουλειά οι εργαζόμενοι που απέμειναν στα εργοστάσια της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, κλπ. Οι αγρότες της περιοχής να ξεκληρίζονται ή να καταδικάζονται στη φτώχεια εξαιτίας της ΚΑΠ και των εκβιασμών των βιομηχάνων που θέλουν να αγοράζουν τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές. Αλυσίδα οι επιπτώσεις, να χτυπούν και τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2011-05-25 00:00:00.0)
Εγκλωβίζουν τους εργάτες της ΕΝΚΛΩ στην αδράνεια(2009-10-17 00:00:00.0)
Στην ούγια... εργοδοτικός συνδικαλισμός(2009-10-11 00:00:00.0)
Κοινό μέτωπο για την κλιμάκωση του αγώνα(2009-06-25 00:00:00.0)
`Η με τον Λαναρά ή με τους εργάτες(2009-02-20 00:00:00.0)
Βαφτίζουν «ανάπτυξη» την καταλήστευση του πλούτου...(2006-02-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ